Educatieve aanpak om jongeren in hun kracht te laten komen

Hoe zou u het vinden als uw leerlingen meer gemotiveerd naar school gaan en met meer plezier hun opleiding afronden? Hun mooiste leven leiden? Klinkt goed toch? Tuurlijk, maar de praktijk is anders. Jongeren hebben vaak last van angststoornissen, depressies, eenzaamheid en een gebrek aan zelfvertrouwen waardoor ze juist minder gemotiveerd zijn. Via ludieke gastlessen en events op scholen brengen wij hier verandering in.

Wat is onze werkwijze?

Via een recht-voor-z’n-raapstijl en op een veilige manier gaan we met jongeren aan de slag. Zo dagen we jongeren uit om kritisch naar zichzelf te kijken. We halen ze uit hun comfortzone en houden ze een spiegel voor. Ze ervaren dit als confronterend, maar ook als een kans om hun uitdagingen aan te pakken. Ook ontvangen ze de roadmap: Hoe leid ik mijn droomleven?

Roadmap: Hoe leid ik mijn droomleven?

Elke dag wakker worden in het leven waar je altijd al naar verlangde? Iedere dag bezig zijn met dingen waar je blij van wordt. Hoe geweldig voelt dat? Om hier te komen volg je een route met obstakels en persoonlijke hindernissen. Natuurlijk is het goed als dit op een ontspannen manier en met veel plezier gebeurt. Hiervoor hebben we een vaste methodiek ontwikkeld.

Door middel van de roadmap: “Hoe leid ik mijn droomleven?”, behandelen we met de studenten diverse groeithema’s. Aan het einde van de roadmap hebben de studenten een stevig fundament neergezet om hun dromen en doelen te realiseren.

Opbouw programma

De ervaring leert dat persoonlijke ontwikkeling en groei het beste slaagt als studenten hier regelmatig aandacht aan besteden. Anders gezegd: Hoe meer ondersteuning ze ontvangen, hoe groter de kans dat ze meer zelfbewust in het leven komen te staan. Hierdoor gaan ze zich beter voelen, durven ze zelf keuzes te maken en gaan ze met meer plezier naar school.

Voor het beste resultaat adviseren we om minimaal 6 gastlessen (van gemiddeld 2 uur) in te plannen. Uiteraard is het aan de onderwijsinstelling om te kijken wat haalbaar is. Ons programma is daarom flexibel opgebouwd, waardoor we dit ook in: 2, 4, 8 of 12 gastcolleges kunnen uitvoeren.

Ervaring Studenten

We kiezen ervoor om iedere student persoonlijke aandacht te geven. Hierdoor voelen ze zich gehoord en durven zij zich open te stellen. Dit levert vaak emotionele en verrassende reacties op.

  • “Hier had ik echt behoefte aan.”
  • “Het voelde een opluchting om mijn pijn te delen.”
  • “Dit moeten we vaker doen.”
  • “Ik heb mijn talent ontdekt.” 
  • “Blij dat mijn klasgenoten mij nu beter begrijpen.” 

DOWNLOAD THE APP NOW